eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Nagy-Britannia befogadna 15 ezer szíriai menekültet

Nagy-Britannia kormánya hajlandó lenne befogadni az országba 15 ezer szíriai menekültet, és katonailag fellépni az embereket a hazájukból elűző iszlamista szélsőségesek ellen - értesült a The Sunday Times című hetilap.

David Cameron miniszterelnök reméli, hogy megkapja ehhez a parlament felhatalmazását. Szavazásra a jövő hónap elején fogja előterjeszteni a kérést, de előbb meg kell győznie a munkáspárti képviselőket, hogy egyezzenek bele az Iszlám Állam terrorszervezet szíriai állásainak bombázásába. Katonai fellépésre készül az embercsempészek ellen is, de ennek részleteiről a vasárnapi lap nem írt.

A The Sunday Times szerint felmerült az is, hogy a Szíria határához közel fekvő menekülttáborokból közvetlenül szállítsanak embereket Nagy-Britanniába, ahol 2011 tavasza, a szíriai polgárháború kezdete óta eddig mintegy 5 ezer szíriai kapott menedéket.

London nem ért egyet azzal, hogy kvótákat szabjanak ki az uniós tagállamokra a menekültek befogadása céljából.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×