Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sertésinfluenzában halt meg egy svájci turista Nyugat-Indiában

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy svájci turista a H1N1 vírus, más nevén sertésinfluenza okozta fertőzés legutóbbi halálos áldozata Indiában, ahol az év eleje óta már több mint négyszázan haltak bele a kórba - közölte egy egészségügyi tisztviselő.

A hetvenéves svájci nő Radzsasztán szövetségi államban betegedett meg. A turisták által gyakran látogatott Radzsasztánban sok fertőzéses megbetegedést regisztráltak.

Y. S. Rathore, az állam székhelyének, Dzsaipur városnak egészségügyi vezetője elmondta, hogy a nő kórházban halt meg. Szervezetében kimutatták a H1N1 vírust.

A nőn, aki egy turistacsoport tagja volt, kialakultak a sertésinfluenza tünetei. Kórházba szállították, ahol lélegeztető berendezésre kapcsolták.

Dzsagat Prakash Nadda indiai egészségügyi miniszter szerdán jelentette be, hogy az év kezdete óta már 407 halálos áldozata van a betegségnek, a betegek nagy része február első tíz napjában halt meg.

Eddig ötezer megbetegedést regisztráltak az indiai egészségügyi hatóságok. A központi kormány közölte, hogy felülvizsgálják az eljárásrendet, hogy megakadályozzák a kór további terjedését, ennek keretében egyebek között védőoltást kapnak a betegekkel kapcsolatban álló egészségügyi dolgozók.

Radzsasztán államban már 107-en haltak meg ebben a betegségben. A helyi hatóságok lemondtak egy orvoskongresszust a betegség miatt, míg a szomszédos Gudzsarát államban a kórházaknál a vizsgálatra várók miatt hatalmas sorok alakultak ki.

A H1N1 influenzavírus 2009-ben világjárványt okozott, a fertőzés az Egyesült Államokban és Mexikóban ütötte fel a fejét, és hat hét leforgása alatt elterjedt az egész világon.