eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Oroszország legjobb barátja Európában

A szerb miniszterelnök ismét szükségét érezte annak, hogy megismételje korábbi kijelentését, miszerint Szerbia nem vezet be szankciókat Oroszországgal szemben, ami szerinte jól bizonyítja azt is, hogy Európában Belgrád a legjobb barátja Moszkvának.

Aleksandar Vucic a Rosszija 24 orosz állami hírtelevíziónak adott interjút vasárnap, amelyet a szerb sajtó hétfőn ismertetett nagy terjedelemben.

A hol orosz, hol szerb nyelven folyó beszélgetés során Vucic kiemelte: "Szerbia ebben a nagyon nehéz időszakban is bebizonyította orosz partnereinek, hogy Európában ők a legjobb barátai. Szerbia eddig sem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, és ezt a jövőben sem teszi meg".

Hozzáfűzte: Moszkva és Belgrád előtt fontos projektek állnak, amelyeket közösen szándékoznak megvalósítani. "Szerbia aláírta a Déli Áramlat-gázvezeték kiépítéséről szóló megállapítást, és pont. A mi álláspontunk ebben a kérdésben teljesen egyértelmű. Tárgyalunk erről európai és orosz partnereinkkel is. Ez nagyon fontos energiaügyi projekt Szerbia számára, és Belgrád álláspontján nem változtat a jelenlegi világpolitikai helyzet". Vucic szerint a szerb kormánynak az a feladata, hogy az ország, a nép és az ország energiabiztonságának érdekeit tartsa szem előtt.

Az ukrajnai helyzettel kapcsolatban kifejtette: a válságból csak egyféle módon lehet kijutni, "a békés megoldásnak nincs alternatívája", aki pedig másként gondolja, "az nagyon téved".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×