eur:
392.12
usd:
366.44
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

G20-csúcs: Szíriáról nem lesz nyilatkozat

Szíriával kapcsolatban nem terveznek semmilyen dokumentumot elfogadni a G20-as csoport szentpétervári csúcstalálkozóján - közölte pénteken Dmitrij Peszkov, az orosz államfő szóvivője.

A Kreml képviselője hozzátette, hogy a tanácskozás második, utolsó napján "elvileg" nem kerül szóba a szíriai kérdés.

Peszkov elmondta, hogy a csütörtöki, éjszakába nyúló munkavacsorán megmaradtak az ellentétek a világ 19 legnagyobb gazdaságát és az Európai Uniót magában foglaló csoport csúcspolitikusai között a szíriai rezsim megbüntetésére kilátásba helyezett amerikai katonai csapás megítélésében.

Tájékoztatása szerint a résztvevők véleménye körülbelül fele-fele arányban oszlott meg. "Számos ország ragaszkodott a sürgős katonai beavatkozáshoz, figyelmen kívül hagyva minden legitim nemzetközi szervezetet. Más országok egész sora viszont arra szólított fel, hogy ne értékeljék le a nemzetközi jogi normákat és ne feledjék el, hogy csak az ENSZ Biztonsági Tanácsának van joga az erő alkalmazásáról dönteni" - mondta.

Az orosz elnöki szóvivő megerősítette, hogy Vlagyimir Putyin és Barack Obama között mindeddig nem jött létre négyszemközti találkozó. Az orosz államfő a munkavacsorát követően David Cameron brit kormányfővel külön is találkozott és megvitatta vele a szíriai helyzetet - tájékoztatott Dmitrij Peszkov, de részleteket nem árult el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×