eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Lelőttek egy rendőrt Bostonban

Egy férfi több lövéssel lelőtt egy rendőrt csütörtök este az Egyesült Államokban, a világ legrangosabb egyetemei között számon tartott Massachusetts Institute of Technology (MIT) területén - közölték a helyi hatóságok. Lövések és robbanások hallatszottak helyi idő szerint csütörtökön késő este és péntekre virradóra Bostonban, miután egy férfi lelőtt egy rendőrt a neves egyetem területén - közölték szemtanúk.

A tettest nagy erőkkel körözik. Az eset után sok rendőrt riasztottak a helyszínre, és a campus fölött rendőrségi helikopter körözött.

Az MIT a honlapján figyelmeztette a diákokat: ne hagyják el azt az épületet, amelyben tartózkodnak, mert a helyzet "nagyon veszélyes".

Az egyetem, amelyen 11 ezer diák tanul, Boston északi peremén található. A hatóságok egyelőre nem látnak összefüggést a mostani eset és a héten a bostoni maratonon történt kettős robbantásos merénylet között, amelynek három halálos és csaknem 180 sebesült áldozata volt.

A Nemzeti Gárda több tucatnyi állig felfegyverzett tagja hajtóvadászatot folytat a rendőr gyilkosa után az egyetem területétől északra fekvő utcákban, Watertown kerületben, a levegőben továbbra is köröz legalább egy helikopter.

Az NBC-WJAR tévé képeket mutatott arról, hogy az egyik utcán egy férfi fekszik a földön, és rendőrök veszik körül. A rendőrök arra kérték az újságírókat, hogy menjenek távol a helytől, és kapcsolják ki mobiltelefonjukat. "Ha életben akarnak maradni, kapcsolják ki mobiljukat!" - kiáltotta egy rendőr.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×