eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Irán kiutasított három kuvaiti diplomatát

Irán kiutasított három kuvaiti diplomatát válaszul arra, hogy az öböl menti emírség korábban kémkedés vádjával három iráni diplomatát szólított fel az ország elhagyására - közölte vasárnap egy kuvaiti külügyi vezető.

Háled al-Dzsaralláh kuvaiti külügyminiszter-helyettes elmondta, hogy a diplomatáknak tíz napon belül kell elhagyniuk az országot.

A kuvaiti külügyminiszter március 31-én jelentette be, hogy három iráni diplomatát kiutasítanak az országból, megtorlásul azért, hogy Kuvait szerint iráni kémhálózat működik az országban. A diplomaták április 2-án hagyták el az országot az állami televízió jelentése szerint.

A múlt hónapban egy kuvaiti bíróság kémkedés vádjával halálra ítélt két iránit és egy kuvaitit, aminek következtében feszültté vált a viszonyt Kuvaitváros és Teherán között.

A kuvaiti média 2010 májusában jelentette, hogy számos kuvaitit és külföldit vettek őrizetbe a hatóságok, akiket azzal gyanúsítottak, hogy az iráni Köztársasági Gárda számára információkat gyűjtöttek kuvaiti és amerikai katonai létesítményekről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×