eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Elítéltek egy osztrák rendőrt, aki lelőtt egy kiskorú betörőt

Hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott egy osztrák rendőr, aki tavaly nyáron lelőtt egy kiskorú betörőt.

Az ítélet kedden vált jogerőssé, miután sem a vádhatóság, sem az elítélt nem fellebbezett ellene.

A 47 éves rendőr és társa betörés közben tetten ért egy 14 és egy 17 éves fiút tavaly augusztusban Kremsben. Nagy port vert fel Ausztriában, hogy habár a fiataloknál nem volt lőfegyver, a rendőrök tüzet nyitottak rájuk. Vallomásukban azt mondták, hogy a sötétben azt hitték, a betörők rájuk támadnak. A lövések kioltották a fiatalabb fiú életét, az idősebbik megsebesült.

A rendőrt különösen veszélyes körülmények között, gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek. A vádlott a múlt heti tárgyaláson bűnösnek vallotta magát, elismerte, hogy reakciója túlzott volt. A bíró megállapítása szerint a vádlott nem cselekedett elég körültekintően, de a történtekben az áldozat is hibás volt. A 17 éves fiút megsebesítő társa ellen nem emeltek vádat, az ügyészség megállapítása szerint ő a körülményeknek megfelelően, szükséghelyzetben cselekedett.

A rendőr a viszonylag enyhe büntetés mellett a törvények szerint tovább gyakorolhatja a hivatását, de még folyamatban van ellene egy fegyelmi eljárás is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×