eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Kizárták a VMSZ-ből Kasza Józsefet

Kizárta a Vajdasági Magyar Szövetségből (VMSZ) szerdán Kasza József tiszteletbeli elnököt és Bunyik Zoltán volt magas rangú vezetőt a párt fegyelmi bizottsága.

Mindkettőjük ellen a VMSZ elnöksége kezdeményezte az eljárást. Kaszáról a testület azt állította, hogy sajtónyilatkozataiban becsmérelte a VMSZ vezetését, elferdítette a tényeket, a VMSZ politizálása kapcsán csúsztatásokkal élt, ezáltal pedig a közvélemény előtt negatív színben tüntette fel a pártot és annak tisztségviselőit.

A Fegyelmi Bizottság szerdai ülésén megállapította, hogy Kasza József elkövette a terhére rótt fegyelmi vétségeket, ezért megvonta tőle a tiszteletbeli elnök címét és kizárta a Vajdasági Magyar Szövetségből.

Bunyik Zoltánról, a legfőbb irányító testület, a Tanács volt elnökéről a VMSZ elnöksége azt közölte, hogy különböző hírportálokon a VMSZ elnökségének és tisztségviselőinek döntéseit bírálta, a VMSZ politikai lépéseit becsmérelte, ami által folyamatosan szembekerült a párt testületeinek döntéseivel. A fegyelmi bizottság ezért Bunyik Zoltánt kizárta a Vajdasági Magyar Szövetségből.

A határozatok nem jogerősek, fellebbezni lehet, a kifogást a VMSZ Tanácsa bírálja el.

Megfigyelők szerint a két politikus már hosszabb ideje konfliktusban állt a párt jelenlegi vezetőivel, s az ellentét az után vált igazán élessé, hogy a VMSZ a múlt év végén az általa is támogatott szerb demokratikus koalíció költségvetése ellen szavazott a belgrádi parlamentben. Ezt a lépést Kasza József és Bunyik Zoltán egyaránt élesen elítélte, s véleményüknek mindketten határozottan hangot is adtak a nyilvánosság előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×