Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Három togói belehalt a sérüléseibe

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egyelőre meg nem erősített, a francia sajtóból származó értesülések szerint belehalt sérüléseibe a togói futballválogatottat ért fegyveres támadás három sérültje. Abalo Amelete, a pályaedző, Stanislas Ocloo sajtófőnök, valamint az autóbuszt sofőrje. Kodjovi Obilale, a tartalékkapus a korábbi hírekkel ellentétben túlélte a támadást, egyes hírek szerint Dél-Afrikába szállították, hogy gyomorlövése miatt életmentő műtétet hajtsanak végre rajta. Az afrikai csapat vezetősége, a játékosokkal egyetértésben, úgy döntött, nem vesz részt a holnap kezdődő tornán.

Közben több európai edző, így Pep Guardiola, a Barcelona és Phil Brown, a Hull City edzője azt szeretné, hogy játékosai minél hamarabb visszatérjenek Európába. Guadiolának két játékosa, a mali Salif Keita és az elefántcsontparti Yaya Touré tartózkodik Angolában. A katalán edző szerint az emberi élet, illetve annak biztonsága fontosabb minden sportbeli kihívásnál, s a játékosoknak alapvető emberi joga tudni, valójában mekkora veszély leselkedik rájuk.

A togóiak egyik játékosa, Alaixys Romao azt mondta a francia L'Equipe-nek, hogy semmiképpen sem szeretnének játszani, sőt beszéltek más országokbeli játékosokkal, akiknek ugyancsak a bojkottot javasolták.

Emmanuel Adebayor, a togói válogatott kapitánya, a Manchester City játékosa azt mondta: "Hajlandó lennék holnap futballozni, de nem itt. Talán egy év múlva, ha addig még életben leszek. Afrikának pozitív üzenetet kellene közvetíteni a világról magának, hogy széttörhessen sok régi sztereotípia. De ezek az esetek nem segítenek. Nem fogok játszani, mint ahogy a társaim sem. Nem akarok még meghalni."