eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin

Európai Bizottság: Szlovákia tévedett

Az Európai Bizottság szerint a szabad mozgáshoz való jog uniós alapjog, és Szlovákia tévesen hivatkozott egy uniós irányelvre, amikor megtagadta Sólyom László köztársasági elnök augusztus 21-i beutazását - közölte a külügyi szóvivő.

Mátrai Zsuzsanna arról tájékoztatott, hogy Magyarország megkapta az Európai Bizottság válaszát az államfő beutazásának megtagadása miatt indított kötelezettségszegési eljárásban benyújtott kérelmére.

A szóvivő hangsúlyozta: Magyarország kész arra, hogy folytassa a kötelezettségszegési eljárást és az Európai Bírósághoz forduljon.

A közlemény elfogadhatatlan eljárásnak nevezi azt, hogy a szlovák fél egy kizárólag Magyarországnak intézett levelet azelőtt kommentál, hogy azt Budapest megismerhette volna, ráadásul annak tartalmát elferdíti.

Előzőleg a levélre hivatkozva a szlovák külügyminiszter közölte: országa lezártnak tekinti Sólyom László meghiúsult révkomáromi látogatásának ügyét. Miroslav Lajcák úgy vélte: az Európai Bizottság szerint Szlovákia sem a schengeni, sem az európai előírásokat nem szegte meg azzal, hogy nem engedte be területére a magyar államfőt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×