eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Bajnai Gordon találkozik a pápával

Magánkihallgatáson fogadja pénteken a magyar kormányfőt a Vatikánban XVI. Benedek pápa. Bajnai Gordon tárgyal Tarcisio Bertonéval, a vatikáni államtitkárság vezetőjével is.

A távirati iroda értesülései szerint a megbeszélésen várhatóan szóba kerül a jövő évi költségvetés, amelyet a katolikus egyház is bírált amiatt, hogy a korábbi évekhez képest alacsonyabb összeggel egészítenék ki a felekezeteknek szánt személyi jövedelemadó felajánlásokat.

A pápa pénteken délelőtt fogadja a Vatikánban a magyar kormányfőt. Mielőtt Bajnai Gordon a katolikus egyházfővel találkozna, a miniszterelnököt a svájci gárdisták sorfala köszönti majd a magas rangú vendégeknek kijáró ceremóniával az apostoli palota San Damaso udvarán.

A négyszemközti megbeszélést követően a vatikáni protokollszabályok szerint bemutatják a pápának a magyar delegáció tagjait is, köztük Hiller István oktatási és kulturális minisztert. A pápai kihallgatást követően a magyar miniszterelnök Tarcisio Bertone bíborossal, a Vatikán "kormányfőjével" egyeztet.

XVI. Benedek és Bajnai Gordon megbeszélésén várhatóan szó lesz a gazdasági válság globális és magyarországi kezeléséről és arról, milyen szerepet játszhatnak a válság kezelésében az egyházak. Szóba kerülhetnek továbbá a lisszaboni szerződéssel kapcsolatos kérdések, a 2011-es magyar soros elnökség és az Európai Unió bővítése is. Magyar szempontból különösen fontos az unió nyugat-balkáni bővítése, Horvátország és a többi térségbeli ország mihamarabbi integrációja. A megbeszélések témája lesz várhatóan a Magyar Állam és a katolikus egyház kapcsolatrendszere is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×