eur:
392.62
usd:
365.96
bux:
66816.39
2024. április 26. péntek Ervin

"Külföldiek állnak a szervezett bűnözés mögött"

A fegyveres bűncselekmények elkövetőinek, kábítószer- és emberkereskedőknek a többsége külföldi származású - ezzel a bejelentéssel sokkolta a brit közvéleményt a szervezett bűnözéssel foglalkozó ügynökség (SOCA) főigazgatója.

"A legtöbb bűncselekmény, amellyel dolgunk van, nemzetközi eredetű; a baj forrása nem Nagy-Britanniában keresendő" - hangsúlyozta Bill Hughes parlamenti képviselők előtt.

Vietnami és kínai bűnözők például "ipari méretekben" gyártanak nagyon jó minőségű kannabisz-készítményt - ezt már a SOCA elnöke, Sir Stephen Lander tette hozzá az illetékes parlamenti bizottság ülésén. Aggodalmát fejezte ki amiatt is, hogy az Európai Unión kívülről is egyre több bevándorló érkezik illegálisan a szigetországba, kihasználva a laza európai határellenőrzést.

Közülük különösen sok a dél-afrikai, ezért már tervezik, hogy vízumkötelezettséget vezetnek be az ország állampolgárai számára. A múlt héten ugyanis kiderült, hogy legalább hatezer illegális bevándorlót - főleg indiait - csempésztek a szigetországba a Dél-afrikai Köztársaságból; az útlevelet korrupt tisztviselőktől szerezték, fejenként 30 ezer fontért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×