eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Átnevelő tábor fiatalkorú bűnözőknek

A német tartományok közül elsőként Észak-Rajna-Vesztfália hoz létre átnevelő tábort bűnöző fiatalok számára - közölte vasárnap a tartomány kormánya.

A klevei járásban létesítendő intézmény a közeli hetekben nyitja meg kapuit 12 és 15 év közötti bűnelkövetők előtt. A tábor első nyolc "lakóját" később náluk idősebb elkövetők is követhetik.

A tartomány igazságügyi minisztere további hasonló táborok létesítését helyezte kilátásba, tagadva azonban, hogy az amerikai fiatalkorúak javító-nevelő táborairól vettek volna példát. Mint mondta, az utóbbiakban megalázó bánásmódban részesülnek az elítéltek, ez viszont német földön megengedhetetlen volna.

A klevei tábor lakói szigorú szabályok szerint töltik majd napjaikat. A munkából, fegyelmi és magatartási gyakorlatokból, sportból álló átnevelés azt a célt szolgálja, hogy a fiatalkorú elítéltek megtalálják a társadalomba visszavezető utat - fogalmaz a két miniszter közös közleménye.

Németországban az utóbbi hetekben fontos belpolitikai vitatémává vált a fiatalkorúak - köztük bevándorló fiatalok - körében terjedő bűnözés és annak visszaszorítása.

A szövetségi nagykoalíció egyik fele, a konzervatív uniópártok a fiatalkorú elkövetőkre vonatkozó büntetőjog szigorítását sürgetik, míg kormányzati partnereik, a szociáldemokraták ezt mereven ellenzik. A kérdés a jelek szerint fontos téma lesz a három tartományban (Hessen, Alsó-Szászország, Hamburg) közelgő választásokat megelőző kampányban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×