eur:
392.54
usd:
365.9
bux:
66720.16
2024. április 26. péntek Ervin

Elhunyt Vlagyimir Krjucskov volt KGB-főnök

Elhunyt Vlagyimir Krjucskov volt KGB-főnök - jelentették be vasárnap Moszkvában.

A Szovjetunió Állambiztonsági Bizottságának (KGB) volt elnöke életének 84. évében - 1924. február 29-én született Volgográdban -, még pénteken halt meg Moszkvában. Halálhírét az orosz felderítés sajtószolgálata is megerősítette.

A szovjet-orosz hadseregtábornokot szoros szálak fűzték Jurij Andropov volt szovjet pártfőtitkárhoz. Közeli munkakapcsolatba még akkor kerültek, amikor Krjucskov 1954 és 1959 között nagykövetségi harmadtitkárként szolgált Magyarországon.

Krjucskov 1978-tól a KGB elnökhelyettese, majd 1988-től a hírhedt testület elnöke volt, egészen a Mihail Gorbacsov elleni puccs bukásáig, 1991. augusztus 22-éig. A puccsban tevékeny szerepet játszott a Rendkívüli Állapotot Felügyelő Állami Bizottság tagjaként. Ezért letartóztatták államcsínykísérletben való részvétel és hazaárulás vádjával, de két év múlva szabadlábra helyezték, majd rövidesen beszüntették ellene az eljárást.

Élete utolsó éveiben az állambiztonsági információ és analízis elméleti problémáival foglalkozott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

A magyar vállalkozásoknak is van esélyük terjeszkedni regionálisan

Április végén rendezték Bukarestben a harmadik éves közép- és kelet-európai (KKE) regionális üzleti csúcstalálkozót. A konferencia a legsikeresebb magyar, bolgár és román vállalkozók és felsővezetők példáin keresztül mutatta be, hogyan teremthetnek a vállalkozások erős alapot a működésük nemzetközi kiterjesztéséhez, kihasználva a régió belső előnyeit, valamint előnnyé alakítva a felmerülő kihívásokat. A felszólalók egyetértettek abban, hogy a magyar és regionális vállalatok közép-kelet-európai piacokon való terjeszkedésének útja lényegében a globalizáció stratégiai megközelítését foglalja magában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×