eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin

A köztisztviselő állásába kerülhet a miniszterelnök bírálata

Messzemenő következményei lehetnek a bennfentes információk napvilágra kerülése szempontjából, hogy a Financial Times egyik újságírója meglehetősen részletesen felfedte forrását, aki a kormányfőt bírálta.

Az üzleti lap cikkében a név nélkül nyilatkozó köztisztviselő Gordon Brown brit miniszterelnök "bunkermentalitását" kritizálta, és a bírálatot kiterjesztette Sir Gus O'Donellre, aki a brit kormányzati rendszerben a legmagasabb rangú közhivatalnok. Szerepét leginkább a magyar kancelláriaminiszteréhez lehetne hasonlítani, a poszt betöltője azonban nem politikus.

A Financial Times újságírója, Sue Cameron szokatlanul jól körülhatárolhatóan írta körül forrását, aki megosztotta vele aggodalmait Gordon Brown irányítási módszereivel kapcsolatban. Kiderült róla, hogy férfi, lovag, és egy olasz étteremben találkoztak.

Az eset jelentőségét fokozza, hogy azóta cikkek özöne szól a brit miniszterelnök köztisztviselőkkel és miniszterekkel fenntartott állítólag feszült kapcsolatáról.

A miniszterelnöki hivataltól közben lekérték azoknak a tisztségviselőknek a nevét, akik az utóbbi napokban találkoztak az újságíróval, és a lehetséges személyek köre máris háromra szűkült.

Így a vezető kormányzati tisztségviselők és az újságírók legnagyobb megrökönyödésére hamarosan kiderülhet a forrás kiléte, amivel befellegezhet az újságírók számára nagyon fontos "off the record" ebédeknek, amikor nem rögzítik a beszélgetést, de értékes információkhoz jutnak.

Mondani sem kell, ha kiderül a kiléte, a forrás további karrierkilátásai nem túl fényesek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×