eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az új iraki háború megelőzéséről tárgyalnak

Együttműködést ajánlott Irak kormányfője a szomszédos országoknak a terrorizmus elleni harcban.

Núri al-Máliki az arab állam jövőjéről rendezett, isztambuli nemzetközi értekezleten a Törökország ellen támadásokat intéző kurdokra utalva azt mondta: Irak nem szolgálhat bázisul a szomszédai ellen indított agresszióhoz.

Nem sokkal korábban Recep Tayyip Erdogan török kormányfő a tanácskozást megnyitó beszédében hatékony fellépést sürgetett az iraki területen bujkáló kurd szakadárok, a Kurdisztáni Munkáspárt fegyveresei ellen.

A konferencián az Irakkal szomszédos országokon kívül az Egyesült Államok, az Európai Unió és az ENSZ is képviselteti magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×