Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar halálos áldozata is lehet a törökországi robbanásnak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Magyar halottja is lehet a törökországi Manavgatban történt robbanásnak. A detonációban összesen négyen, egy török, egy orosz (vagy ukrán) és egy norvég állampolgár, valamint meg nem erősített hírek szerint egy magyar állampolgár vesztette életét és mintegy 25-en sérültek meg, köztük két magyar.

Az első jelentések szerint gázrobbanás történt az Antalyától mintegy száz kilométerre keletre lévő üdülőhelyen, de vizsgálják, hogy esetleg nem pokolgép robbant-e fel.

 

Torma Tamás, az ankarai magyar nagykövetség konzulja azt InfoRádióban azt mondta: helyszínen tartózkodó magyar turisták számoltak be a magyar halálos áldozatról, de a rendőrség még nem erősítette meg az információt.

Magyar áldozat?

 

Az általuk elmondottak alapján sajnos majdnem biztosnak tűnik, hogy van egy magyar áldozat is - fogalmazott a konzul.

Torma Tamás hozzátette: egy 15 éves magyar lány súlyosan megsebesült; őt jelenleg kórházban ápolják, és meg kell műteni.

A távirati iroda értesülése szerint a sérültek között van egy 15 éves magyar fiú is, aki a robbanás idején egy étteremben volt, és több szilánk fúródott a hátába.

A robbantás körülményeiről a diplomata közölte: egy gázpalack, vagy valamilyen hasonló tárgy robbant, de azt nem lehet tudni, hogy baleset vagy szándékos robbantás történt-e.


A detonációban összesen négy ember, köztük egy orosz (vagy ukrán) és egy norvég állampolgár vesztette életét és mintegy 25-en sérültek meg.

A helyi kormányzó szerint az egyik áldozat magyar

A távirati iroda hivatkozik Fikret Dayioglu helyi kormányzó írásos közleményére, amelyben egy orosz, egy norvég, egy török és egy magyar áldozatot említett.

 

A robbanás egy vízesést körülvevő parkban történt, amelyet gyakran keresnek fel turisták.