eur:
392.12
usd:
366.57
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Magyar nyaralókat bontatnak le Horvátországban

Horvátországban mintegy 50, köztük 18 magyar tulajdonban lévő tengerparti üdülőt bontat le a zágrábi kormány. A Vir-szigetet mintegy 70 ezren látogatják meg a turista szezon idején.

A horvát környezetvédelmi miniszter elmondta: az illegálisan felépített ingatlanok az adriai-tengeri Vir-szigetén vannak.

Marina Matulovic Dropulic közölte: a nyaralók közül 23 horvát, 18 magyar, 6 bosnyák, egy pedig szlovén tulajdonban van.

A hírt Mészáros Endre ingatlanközvetítő is megerősítette. A többek között viri ingatlanok értékesítésével foglalkozó férfi közölte: elsősorban olyan építményekről van szó, melyek nem építési területen épültek és sértik a tenger védővonalát.

Sokba kerülhet a bontás is

Az ingatlanközvetítő úgy tudja, hogy a bontást azonnali hatállyal megkezdik. Ha a tulajdonos nem saját maga bontja le az épületet, akkor a költségeket is ráterhelik.

Mészáros Endre az InfoRádióban hangsúlyozta: egész Horvátországra jellemző az engedély nélküli építkezés. A szóban forgó szigeten mintegy tízezer ilyen objektum van, ebből négyszáz magyar tulajdonban.

A Pag sziget közelében fekvő kétezres lélekszámú Vir szigete egyike azoknak a tengerparti üdülőhelyeknek, ahol az ingatlanok tulajdonosai a helyi hatóságok engedélye nélkül vagy a rendelkezések megsértésével építkeznek a tengerparton.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×