Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Magyar nyaralókat bontatnak le Horvátországban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Horvátországban mintegy 50, köztük 18 magyar tulajdonban lévő tengerparti üdülőt bontat le a zágrábi kormány. A Vir-szigetet mintegy 70 ezren látogatják meg a turista szezon idején.

A horvát környezetvédelmi miniszter elmondta: az illegálisan felépített ingatlanok az adriai-tengeri Vir-szigetén vannak.

Marina Matulovic Dropulic közölte: a nyaralók közül 23 horvát, 18 magyar, 6 bosnyák, egy pedig szlovén tulajdonban van.

A hírt Mészáros Endre ingatlanközvetítő is megerősítette. A többek között viri ingatlanok értékesítésével foglalkozó férfi közölte: elsősorban olyan építményekről van szó, melyek nem építési területen épültek és sértik a tenger védővonalát.

Sokba kerülhet a bontás is

Az ingatlanközvetítő úgy tudja, hogy a bontást azonnali hatállyal megkezdik. Ha a tulajdonos nem saját maga bontja le az épületet, akkor a költségeket is ráterhelik.

Mészáros Endre az InfoRádióban hangsúlyozta: egész Horvátországra jellemző az engedély nélküli építkezés. A szóban forgó szigeten mintegy tízezer ilyen objektum van, ebből négyszáz magyar tulajdonban.

A Pag sziget közelében fekvő kétezres lélekszámú Vir szigete egyike azoknak a tengerparti üdülőhelyeknek, ahol az ingatlanok tulajdonosai a helyi hatóságok engedélye nélkül vagy a rendelkezések megsértésével építkeznek a tengerparton.