eur:
390.26
usd:
364.18
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Felajánlotta lemondását Fidel Castro kubai elnök

A kubai elnök felajánlotta, hogy 47 év után távozik a hatalomból, amennyiben az Egyesült Államok bebizonyítja, hogy nagy magánvagyonnal rendelkezik, ahogyan azt az amerikai Forbes magazin állította. Fidel Castro abban az esetben is lemond, ha megtalálják akárcsak egy külföldi bankszámláját.

Felajánlotta távozását Fidel Castro hétfőn este a kubai állami televízióban és rádióban tartott négy és fél órás külön műsorban. A kubai elnök azokra a vádakra kívánt reagálni, melyek szerint a világ 10 leggazdagabb államfőinek egyike.

"Mindenkivel szembeszállok: mindenekelőtt Bush elnökkel, ezzel a csibésszel, a CIA-vel, az Egyesült Államok 33 hírszerző szervével, és a világ több ezer bankjával. Kihívást intézek hozzájuk, majd meglátjuk, elhallgatnak-e" - mondta a láthatóan dühös államfő.

Fidel Castro "aljas rágalomnak" és "amerikai manővernek" nevezte a Forbes-ban megjelenteket. A kubai vezetőnek a rendkívüli adásban Francisco Soberon, a kubai központi bank elnöke, Abel Prieto kulturális miniszter és más vezető politikusok biztosították a támogatást.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×