eur:
392.63
usd:
365.72
bux:
66794.59
2024. április 26. péntek Ervin

Ezrek emlékeznek az egy éve elhunyt pápára

Egy éve, április 2-án halt meg II. János Pál pápa. Rómában XVI. Benedek elődje örökségét méltatta szokásos vasárnapi úrangyala imádság előtt.

A pápa a katolikus egyház korábbi vezetője halálának első évfordulóján - dolgozószobája ablakából a Szent Péter téren összegyűlt hívek tízezreihez szólva - azt mondta: II. János Pál úgy halt meg, ahogy élt, a hit rendíthetetlen bátorságától vezéreltetve, magát Szűz Mária oltalmára bízva.

"Öröksége mérhetetlenül nagy" - mondta XVI. Benedek, kiemelve II. János Pál több mint száz külföldi apostoli útját, valamint politikai állásfoglalásait, köztük békefelhívásait.

II. János Pál 26 éves pápasága alatt rendszeresen megjelent dolgozószobája ablakában, hogy elmondja a vasárnapi úrangyala imádságot, egészen 2005. március 30-ig, amikor előrehaladott betegsége miatt már nem tudott megszólalni, csupán némán áldást osztott.

XVI. Benedek vasárnap este, II. János Pál halálának időpontjában, 21 óra 37 perckor a rózsafüzér elmondásával és a hívekhez intézett beszéddel még egyszer megemlékezik elődjéről. Az emlékezésre több mint 100 ezer embert várnak a Szent Péter térre.

A vasárnapi évfordulón már kora reggel zarándokok tömege özönlött a Szent Péter térre, hogy lerója tiszteletét II. János Pál emléke előtt. Sorok állnak a néhai pápa sírja előtt is.

Hétfőig félmillió zarándokot várnak Rómába, közülük 60 ezren külföldről, ezen belül 15 ezren Lengyelországból érkeznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×