eur:
396.49
usd:
369.79
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Elon Musk dél-afrikai-amerikai üzletember, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat és az X közösségi médiaplatform tulajdonosa a Rishi Sunak brit miniszterelnökkel tartott nyilvános beszélgetésen Londonban 2023. november 2-án, a mesterséges intelligencia (MI) biztonságos alkalmazásáról és kockázatairól tartott bletchley-i nemzetközi konferencia zárónapján. A brit kormány a világ első globális MI-biztonsági csúcstalálkozójaként hirdette meg az angliai Bletchley-ben tartott kétnapos rendezvényt.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Tolga Akmen

Nem kis gondot okoz a berlini Tesla-gyár gyújtogatása

Kedden felgyújtották a villamosenergia-hálózat egyik tartóoszlopát, ez kulcseleme a Berlin melletti gyár ellátásának, a termelés ár, a részvényárfolyam esik.

Zöldek már többször tiltakoztak a berlini Tesla-gyár fejlesztése ellen, de gyújtogatásra, ilyen mérvű rongálásra eddig nem került sor. Mint a Növekedés.hu összeállítása rámutat, a súlyos károkozásért egy szélsőbaloldali szervezet, a Volcano Group vállalata a felelősséget egy levélben, de a levél eredetiségét még vizsgálják a hatóságok, így tehát nem egyértelmű az sem, hogy a csoport számlájára írható az esemény.

Elon Musk márkatulajdonos a világ legbutább ökoterroristáinak nevezte a károkozókat, szerinte meglehetősen értelmetlen dolog az elektromos autók gyártását akadályozni, de ami ennél is lényegesebb, hogy az ilyen bűncselekménynek igen súlyos következménye szokott lenni, mivel az nem csak üzem, hanem a teljes elektromos rendszer elleni támadás, akár terrorizmusnak is minősülhet, a börtönbüntetés is felmerül.

A környezetvédők már a gyár építésekor is tiltakoztak, most viszont a leendő építési területen lévő fás területen faházakat is építettek. A Tesla tervei szerint 500 ezerről 1 millió autóra növelné a termelést, az akkumulátorgyártási kapacitást pedig 100 gigawattra emelné.

A Tesla árfolyama 4 százalékkal esett kedden, de nem múlta alul a február eleji mélypontot.

Címlapról ajánljuk
Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Több százezer magyar család várja lélegzet-visszafojtva, mit kezd a kormány napokon belül a lakáshitelekkel

Több százezer magyar család várja lélegzet-visszafojtva, mit kezd a kormány napokon belül a lakáshitelekkel

A jelenlegi szabályozás szerint június 30-án véget ér a jelzáloghitelek kamatstopja. Az intézkedés eddig 300 ezer háztartást óvott meg a magasabb kamatkörnyezet hatásaitól, a bankszektornak pedig több mint 400 milliárd forintjába került. Nagy Márton miniszter beszélt már az újabb meghosszabbításról, de az erről szóló jogszabály még mindig nem jelent meg. A BUBOR még mindig 7% közelében jár a bevezetéskori 2%-kal szemben, az érintett hiteladósok eloszlása alapján viszont szerencsére viszonylag kevesen vannak most már azok, akiket elviselhetetlen sokként érne a kamatstop hirtelen kivezetése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×