eur:
389.22
usd:
363.79
bux:
68148.29
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
10000 forint banknote stack with small metal money. as a background (Hungarian forint). King St. Stephen. Europe Hungary.
Nyitókép: Jozsef Zoltan Varga/Getty Images

Itt van az öt legértékesebb eladó magyar ingatlan – köztük Galambos Lajos birtoka is

A börtönbe vonuló zenész mocsai bortoka 4,9 milliárd forintért keres új tulajdonost, de nem ez vezeti a listát.

Nettó hatmilliárd forintos irányárral egy Andrássy út végi palota ma a legdrágábban kínált lakóingatlan Magyarországon, Lagzi Lajcsi mocsai kastélya pedig az ezüstérmes a lakáspiaci toplistán – írja a vg.hu.

Az 1872-ben átadott egykori Tildy-palota már több éve a kínálat oszlopos tagja, nagyjából változatlan áron. 2016-ban például még drágábban, 6,8 milliárd forintért kerestek rá vevőt, de volt, hogy 5,5 milliárd forintért is hozzá lehetett volna jutni. Az ország legértékesebb eladó lakóingatlana jelenleg is bérbe van adva. Az épületben kialakított négy luxuslakás havi szinten több tízmillió forint bevételt hozhat a tulajdonosnak.

A listán a második a börtönbüntetését épp most megkezdő Galambos Lajos Mocsán eladóvá vált kastélya, amit 4,9 milliárd forintért, azaz 13 millió euróért hirdetnek. A Boldogasszony pusztai ősparkban található 130 hektáros birtokon fekvő luxuskastély 920 négyzetméternyi lakóterülettel és 33 szobával várja új tulajdonosát. Az épületegyüttes többek között magában foglal még két vendégházat, egy művészlakást, egy medencét, tízbeállásos garázst és egy 120 hektáros halastavat is, ami vízisportok számára is megfelelő.

A dobogó harmadik fokára az acsai kastély került, ami 3,7 milliárd forintért elvihető. A hathektáros telken fekvő, luxusminőségben felújított 3,3 ezer négyzetméteres 15 szobás ingatlan vételára tartalmaz még 130 millió forint értékű bútorzatot és 82 millió forint értékű festménygyűjteményt is.

A negyedik legértékesebb lakóingatlant Budapest II. kerületében, a Szépvölgyi úton hirdetik, a 3,9 hektáros telken fekvő 1100 négyzetméteres villaépület vételára 3,3 milliárd forint. Az amerikai stílusú luxus ingatlan természetvédelmi terület szélén található, különleges természeti adottságai mellett épített értékei mellé felsorakozik az okostechnológia és a megújuló energia használata. A nyolcszobás budai luxusvillához féltucatnyi autóra méretezett garázs, lift, medence és természetesen wellnessrészleg is tartozik.

Az ötödik a rangsorban az a hárommilliárd forinta budai Vár alatti műemlékjellegű villaépület, amely mindössze 788 négyzetméteres, 14 szobás, a felújított ingatlan esetében a csúcs vételár jelentős részét inkább a központi elhelyezkedés magyarázza.

A 2–3 milliárd forintos árketagóriában jelenleg 24 villát és kastélyt hirdetnek, az 1–2 milliárd forintos sávban 94-et, egymilliárd forint alatt megnő a kínálat, 500 millió és egymilliárd forint között már 515 épület közül válogathatnak a vevők az ingatlan.com adatai szerint.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×