eur:
393.48
usd:
367.81
bux:
65971
2024. április 23. kedd Béla
Fotó: Orlen
Nyitókép: Orlen

Itt a nagy benzinkörkép - felbolydította a magyar piacot a most érkezett lengyel óriás

A legolcsóbb nagy akar lenni a lengyel Orlen üzemanyagforgalmazó. A cég tavaly érkezett Magyarországra és most a legolcsóbban adja a benzint a nagyobb társaságok közül.

A Holtankoljak.hu adatai szerint a lengyel Orlen a 95-ös benzin literjét mindenütt 607 forintért, a normál gázolajét pedig 617 forintért mérte - áll a vg.hu átfogó elemzésében. A gazdasági lap azt vizsgálta, hogy a tavaly érkezett cég hová pozicionálta magát a magyarországi piacon.

Arról az Infostarton mi is beszámoltunk, hogy a lengyelek a Lukoil kutakat vették át (és Molt is), amelyek amúgy is egy árnyalattal olcsóbbak voltak az igazodási pontnak számító Mol-kutaknál.

Az Orlen árai (benzin és gázolaj) a három nagy riválisáénál (Mol, Shell, OMV) minden esetben alacsonyabbak. Erre a megállapításra úgy jutott a Világgazdaság, hogy a hivatkozott portálon kiválasztott helyszínek 5 kilométeres körzetében lévő töltőállomásokat vette sorra, mert arra kereste a választ, hogy egy autós egy adott helyszínen – töltőállomás-bokron belül – mely benzinkutak közül választhat.

A társaság még azokon a helyszíneken is kitart a literenként 607, illetve 617 forintos ára mellett – például Sármelléken –, ahol az öt kilométeres körzetében nincs más benzinkút.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az Orlen az applikációján keresztül, cikkünk írásakor 10 Ft kedvezményt kínál, más kérdés, hogy a Molnak is vannak hasonló akciói, a jelenlegi március 2-ig érvényes és a Mol MOVE alkalmazást használók 20 forintos kedvezményt kapnak.

A lap különböző városokban nézte meg az árképzést. Ami azonban fontos, hogy egy-egy Auchan-kútnál például 10-20 forinttal is lehet olcsóbb az üzemanyag, mint másoknál.

A piacvezetőknek sok helyen a Mobil Petrol és az Avia is alákínál,

nem beszélve a kisebb településeken működő, még olcsóbb töltőállomásokról.

Ám olyan forgalmazók is vannak a kisebbek között, amelyek nem feltétlenül olcsóbbak listavezetőknél: ilyen az Oil!, a Centrum Oil vagy a Smart Oil. Amúgy jelen van ezen a piacon az MVM is: az MVM Mobiliti nevébe például Lágymányoson futhatunk bele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×