INFORÁDIÓ
2023. február 6. hétfő
Dóra, Dorottya

alapszámla

bank

költség

Újabb banki szolgáltatás díjára tenne sapkát a kormány

Újabb banki szolgáltatás díjára tenne sapkát a kormány

Infostart

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium rendelettervezete szerint a bankoknál nyitható alapszámla havidíját maximálnák, a bruttó minimálbér 0,5 százalékára, ami  idén 1000 forintot jelent.

A Portfolio vette észre a kormány honlapján közzétett tervezetet, amelyet ha elfogadnak, akkor a hitelintézeteknek módosítaniuk kell az érintett számlacsomagok kondíciós listáját.

A banki alapszámlákról van szó, amelyeknek a díját már most is a minimálbérhez kötik. Ezeknél most a minimálbér 1,5 százalékát lehet elkérni, ezt

csökkentenék 0,5 százalékra.

Idén ez 1000 forint lenne, hiszen tavaly 200 ezer forint volt a minimálbér. Jövőre, az idei minimálbérrel számolva, 1160 forintra nőne.

A gazdasági lap még hozzáteszi, hogy a bankok üzleti okokból nem igazán kommunikálnak arról, hány ilyen bankszámlát vezetnek az ügyfeleiknek.

Mindenesetre az alapszámla fontosabb jellemzője, hogy az adott hónapban magyarországi ATM-ből két készpénzfelvételt hajtható végre róla, melynek együttes összege nem haladja meg a 150 000 forintot vagy az intézmény saját bankfiókjából vehet fel készpénzt, maximum egyszeri 50 000 forintot értékben;
valamint a rendszeres utalásokon felül papír alapon vagy elektronikusan legfeljebb havi 4 átutalást bonyolíthat le. Az összes utalás összege nem lehet több mint 100 000 forint.

Nyitókép: NAV
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018