eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Online pénztárgép egy debreceni üzletben 2014. január 7-én. A Nemzetgazdasági Minisztérium azt javasolja a pénztárgép-cserét figyelemmel kísérő munkabizottságnak, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes gépekre való átálláshoz biztosítandó állami támogatás igénybevételének határideje január 31. legyen.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Elektronikus fizetés: januártól mindenhol kötelező

Az online pénztárgép mellé január elsejétől minden szolgáltatónak, kereskedőnek biztosítania kell valamiféle elektronikus fizetési lehetőséget is a vásárlóknak: a bankkártya-terminál a legegyszerűbb megoldás erre.

Kisebb üzletek, autószerelők vagy pékek lehetnek leginkább érintettek a változásban: azokon a helyeken, ahol eddig csak készpénzt fogadtak el, január elejétől az online kassza mellé az is kötelező, hogy a vásárló valamilyen elektronikus fizetési módszerrel is ki tudja majd fizetni vásárlását.

"A kisebb vállalkozásoknak adminisztrációban és anyagilag is plusz terhet jelentett ez, ezért nem éltek eddig a lehetőséggel, most viszont kötelező lesz" - mondta el Mészáros Attila, a Telenor Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója a téma kapcsán az InfoRádióban, hozzátéve: ezért dolgoztak ki egy olyan megoldást, amely minden szempontból egyszerűbbé teszi a megoldást.

Technikailag nem különleges ez a módszer: a POS-terminálokról beszélt Mészáros Attila, ám a Telenor a megoldás mögé az ügyintézést egyszerűsítő lehetőségeket épített be. Akár telefonos ügyfélszolgálaton is megrendelhető a szolgáltatás, melynek technikai részleteivel és adminisztrációjával kapcsolatosan tudnak segítséget nyújtani a hozzájuk fordulóknak.

"A lehető legtöbb ponton levesszük a terhet a vállalkozók válláról" - mondta el Mészáros.

"Az sem utolsó szempont, hogy nyolcvanezer forintos, két év alatt részletekben lehívható állami támogatást lehet igényelni ezeknek az eszközöknek a beszerzésére, ami anyagi szempontból jó lehetőség" - tette hozzá.

A Telenor mindezen túl a forgalmi hálózati díjból még elenged 30 százalékot az őket választóknak, gyors ügyintézést ígérve.

Magyarországon több százezer online pénztárgép van használatban, becslések szerint 40-60 ezer körül lehet közülük olyan kereskedőnél, aki még nem fogad el elektronikus fizetési lehetőséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×