eur:
392.67
usd:
367.17
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: pixabay

Egyedülálló digitális oktatási csomaggal állt elő az OTP alapítványa

A Nemzeti alaptantervvel kompatibilis, ingyenes digitális oktatási programot indít általános- és középiskolásoknak az OTP Fáy András Alapítványa – jelentették be az alapítvány online sajtótájékoztatóján.

A koronavírus-járvány megfékezése céljából hozott korlátozó intézkedések az egész világon ráirányították a figyelmet a digitális megoldások szükségességére, ez inspirálta Magyarország legnagyobb kereskedelmi bankját abban, hogy kidolgozza a digitális oktatási programot – ismertette online sajtótájékoztató keretében az OTP Fáy András Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Az alapítvány 2012 óta már több mint 120 ezer iskolás, illetve felnőtt számára nyújtott pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási képzést, az itt megszerzett tapasztalatokat felhasználva fejlesztették ki a jelenlegi kihívásokra válaszul, az általános- és középiskolás diákoknak a pénzügyi ismeretek területét átfogó, a Nemzeti Alaptanterv ajánlásait maradéktalanul követő, digitális oktatási programot.

Mészáros Tamás kiemelte, amellett, hogy a rendszer ingyenes, nagyon széles diákréteget lehet vele elérni, az ötödik osztálytól a tizenkettedik osztályig. Azonban a felnőttképzés, ami szintén stratégiai cél a közeljövőben, szintén beapplikálható a keretrendszerbe. Egyedisége még, hogy nem korlátozott jóformán azoknak a száma, akik hozzájutnak az oktatáshoz.

A szakember arra is kitért, az oktatási anyag mind tantermi, mind otthoni, egyéni felhasználásra lehetőséget nyújt. Három módon van lehetőség az ismertszerzésre: lehet online és felvételről is előadásokat hallgatni, illetve különböző feladatokat is meg lehet oldani. A kuratóriumi elnöke kifejtette: bíznak abban, hogy a most bemutatott képzési anyagukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a digitalizáció az oktatásban is minél nagyobb teret nyerjen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×