INFORÁDIÓ
2021. június 25. péntek
Vilmos

koronavírus

közfoglalkoztatás

költségvetés

belügyminisztérium

A Vályogvető Közfoglalkoztatási Program keretében felépült új házak Gilvánfán 2013. december 12-én. A szociális célú, 42 négyzetméteres családi házak helyben készített vályogtéglákból, a helyi lakosság számára épültek.

Kimerült a közfoglalkoztatás éves kerete júliusra

Infostart

Egy hónap alatt 2800 fővel bővült a közfoglalkoztatásban résztvevők száma, így júliusra már elérte a 93 ezer főt. A közfoglalkoztatási programokra szánt éves keret azonban már ekkora elfogyott, ezért 5 milliárddal toldotta meg a kormány.

A júliusra lényegében elfogyott a közmunkára a kormány tervei szerint előirányzott 140 milliárd forint - derült ki a Belügyminisztérium frissen közzétett jelentéséből, amit a hvg.hu idézett. A keret kimerülését követően jelent meg a Magyar Közlönyben egy 5 milliárdos pótlólagos forrás e célra. Idén egyébként a nyári szezonális foglalkoztatási idény beindulása ellenére ismét emelkedni kezdett a programokba bevontak száma.

A közfoglalkoztatási programok júliusi adatait elemző belügyi jelentésből az is kiderült, hogy

egy hónap alatt 2800 fővel bővült a közfoglalkoztatásban résztvevők száma, így júliusra már elérte a 93 ezer főt.

Márciushoz képest már összességében nagyjából nyolcezerrel emelkedett a közfoglalkoztatotti létszám.

Júniusban és júliusban 1167 szerződést kötöttek meg a hosszú idejű foglalkoztatási programokban, ezzel új programok is indultak, amelyekben 8000 fő foglalkoztatására van lehetőség. Az országos programok is bővültek, 73 új indult, ezzel 2300 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség. Az új programokba bekapcsolódtak a nemzeti parkok, a MÁV, a vízügyi igazgatóságok és a Magyar Nemzeti Múzeum is nagyobb létszám foglalkoztatását vállalta.

Arról egyelőre nincs frissebb adat, hogy augusztusban hogyan alakult a jelentkezők, illetve a programokba bekerülők száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Sóki Tamás
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018