eur:
393.34
usd:
367.75
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A Vályogvető Közfoglalkoztatási Program keretében felépült új házak Gilvánfán 2013. december 12-én. A szociális célú, 42 négyzetméteres családi házak helyben készített vályogtéglákból, a helyi lakosság számára épültek.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Kimerült a közfoglalkoztatás éves kerete júliusra

Egy hónap alatt 2800 fővel bővült a közfoglalkoztatásban résztvevők száma, így júliusra már elérte a 93 ezer főt. A közfoglalkoztatási programokra szánt éves keret azonban már ekkora elfogyott, ezért 5 milliárddal toldotta meg a kormány.

A júliusra lényegében elfogyott a közmunkára a kormány tervei szerint előirányzott 140 milliárd forint - derült ki a Belügyminisztérium frissen közzétett jelentéséből, amit a hvg.hu idézett. A keret kimerülését követően jelent meg a Magyar Közlönyben egy 5 milliárdos pótlólagos forrás e célra. Idén egyébként a nyári szezonális foglalkoztatási idény beindulása ellenére ismét emelkedni kezdett a programokba bevontak száma.

A közfoglalkoztatási programok júliusi adatait elemző belügyi jelentésből az is kiderült, hogy

egy hónap alatt 2800 fővel bővült a közfoglalkoztatásban résztvevők száma, így júliusra már elérte a 93 ezer főt.

Márciushoz képest már összességében nagyjából nyolcezerrel emelkedett a közfoglalkoztatotti létszám.

Júniusban és júliusban 1167 szerződést kötöttek meg a hosszú idejű foglalkoztatási programokban, ezzel új programok is indultak, amelyekben 8000 fő foglalkoztatására van lehetőség. Az országos programok is bővültek, 73 új indult, ezzel 2300 fő foglalkoztatására nyílik lehetőség. Az új programokba bekapcsolódtak a nemzeti parkok, a MÁV, a vízügyi igazgatóságok és a Magyar Nemzeti Múzeum is nagyobb létszám foglalkoztatását vállalta.

Arról egyelőre nincs frissebb adat, hogy augusztusban hogyan alakult a jelentkezők, illetve a programokba bekerülők száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Fordulat a tőzsdéken, folytatódik az emelkedés

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap is úgy tűnik, hogy kitart, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódik az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×