eur:
395.9
usd:
364.98
bux:
65547.26
2024. március 19. kedd Bánk, József
Tajpej, 2018. augusztus 27.Látogatók az elektromos meghajtású autókat gyártó amerikai Tesla Inc. egyik tajpeji kiállitótermében 2018. augusztus 27-én. Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet a piac manipulálása miatt vizsgálatot indított a Tesla vállalatnál azt követően, hogy augusztus 7-én Elon Musk vezérigazgató Twitter-üzenetében fontolóra vette a vállalat tőzsdei kivonulását, majd augusztus 26-án bejelentette, hogy eláll a tőzsdei kivezetéstől. (MTI/EPA/Ritchie B. Tongo)
Nyitókép: Ritchie B. Tongo

Így gyártanak le a robotok egy Teslát - lehengerlő videó

Embereket csak azért foglalkoztat a gyár, hogy ügyeljenek a gépekre, és ha hiba van, közbelépjenek. Évi 150 ezer autót dob ki a gyár.

Olyan videót tett közzé sanghaji gyárának működéséről a Tesla, hogy ez kicsit már talán félelmetes is: olyan gyártósor termel, amelyről 150 ezer kocsi már most le tud gördülni, de hamarosan 250 ezer is lehet az éves kapacitás.

A videóban robotok készítik a Model 3 karosszériáját, festését, de más dolgokat is elvégeznek a kocsin.

Mutatjuk:

A videóban persze van néhány ember is a végén, de a cégvezető Elon Musk már 2017-ben előirányozta, hogy autógyárát szinte teljesen robotizálja, ennek fő oka, hogy az ember "lassabban termel" - olvasható a Portfolio összefoglalójában. Emberekre a gépek karbantartása miatt van szükség, illetve a fejlesztésben, korrekcióban.

A videóban látható gyár tavaly kezdte meg a termelést, 11 hónappal a gyárépítés megkezdése után.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×