INFORÁDIÓ 
2020. november 27. péntek
Virgil

nhp

sberbank

koronavírus

befektetés

hitel

Bérkifizetésre is vehetnek fel a cégek növekedési hitelt

Bérkifizetésre is vehetnek fel a cégek növekedési hitelt

InfoRádió

A járványhelyzet felforgatta a kis és közepes vállalkozások életét, most a jegybanki program mentőövet dobhat sok, nehéz helyzetbe került cégnek.

Egy hete érhető el a bankoknál a Növekedési Hitelprogram új konstrukciója. Az NHP Hajrá összesen 1500 milliárd forintot biztosít a vállalkozásoknak a járvány gazdasági hatásainak átvészelésére. Eközben kkv-k sora annak lehetőségét is keresi, hogyan tudná befektetni a meglévő forrásait.

A koronavírus-járvány néhány hét alatt felforgatta a kkv-piacot, és legalább három részre osztották a szektort. Vannak, akiket erősen érintett a válság, például a turizmus, vendéglátás, vannak cégek, amelyek tulajdonképpen győztesként kerültek ki ebből az időszakból, és többszörös profitra tettek szert egy rövid időszak alatt, és vannak olyan cégek is, amelyek belassultak, de egy nagyon erős paradigmaváltással sikerült kompenzálniuk a kieső bevételeiket. Olyan helyzettel nézünk szembe, amelyre pontos forgatókönyve nincs senkinek, ezért újratervezik az évet, nagyon átnézik a pénzügyeiket, esetleg leállítanak beruházásokat – mondta az InfoRádióban Korsósné Maku Márta, a Sberbank termékfejlesztési vezetője.

A szakember beszélt arról is, hogy az NHP tapasztalata alapján a forgóeszközre, beruházásfinanszírozásra, az idei év túlélésére kérnek forrást. Gyakori a hitelkiváltás is, a költségek optimalizálása miatt, de vannak, akik már most beruháznak, és a piac újraindulására építenek. Az NHP fix kamatozású, ezért is válthatnak rá sokan.

A konstrukció lehetővé teszi, hogy személyi ráfordításra is használják az összeget, bérre és működésre is. Az igénylés menete nem tér el a korábbi nhp-lebonyolítástól, a vállalkozásoknak már ismerős lehet. Akiknek maradt befektetni való pénzük, azt érdemes jó kamattal rövidtávra lekötni most, míg eljön a felhasználás ideje. A bankok keresik a kegyeiket rövid távú lekötéssel és jó kamatokkal – mondta Korsósné Maku Márta.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Korsósné Maku Márta
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018