INFORÁDIÓ
2021. szeptember 27. hétfő
Adalbert

vasút

felújítás

duna aszfalt

budapest

Budapest, 2020. április 3.Az elbontásra kerülő déli összekötő vasúti híd 2020. április 3-án. Megkezdődtek a híd felújításának és bővítésének munkálatai. A háttérben a Rákóczi híd.

Megkezdődött a Déli összekötő vasúti híd felújítása

Infostart

A rekonstrukció után nagyobb forgalom kiszolgálására lesz képes a Déli összekötő vasúti híd. A munkáltatok ideje alatt is biztosítják majd a vonatforgalmat.

Megkezdődtek a Déli összekötő vasúti híd felújításának és bővítésének munkálatai: a tervek szerint a meglévő, két egyvágányos szerkezetet elbontják és három új egyvágányos szerkezetet építenek a helyére - írta a magyarépitok.hu. Így a hídhoz közvetlenül kapcsolódó ferencvárosi megállóban jelentősen nő majd a vasútforgalmi kapacitás.

Összesen 3 kilométernyi vágányt érint a felújítás, de ez idő alatt is biztosítják két vágányon a vasúti forgalmat.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) közel 36 milliárd forintos beruházásában a kivitelező Duna Aszfalt az új hídszerkezeteket a híd melletti pillérekre helyezi majd rá. Megújulnak a híd alépítményei is, és új, cölöpfalas hídfőt építenek a budai oldalon. A vasúti pálya és a kapcsolódó egyéb szakágak infrastruktúráját is átépítik: többek közt a biztosítóberendezés, a vonatbefolyásoló rendszer és a távközlés is megújul. Emellett a kivitelező zajvédő falakat épít a hídon és a csatlakozó szakaszon, elvégzi a szükséges közműkiváltásokat.

A portál szerint a IX. kerületi Soroksári utat és az újbudai Nádorkertet összekötő, 510 méteres híd elsőként 1877-ben készült el. A növekvő vasúti forgalom azonban a nem megfelelő minőségű anyagból épített kétvágányú hidat hamar meggyengítette, így 1913-ban egy új híddal helyettesítették, amely a második világháborúban megsemmisült. A háború után, 1946-ban egy egyvágányú híd létesült, végül 1948-ban és 1953-ban készültek el a mai hídszerkezetek a két vágánnyal. A vasúti híd közvetlen szomszédságában épült fel az 1995-ben átadott Rákóczi híd.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

Cîțu legyőzte Orbant

Florin Cîțu kormányfőt választotta elnökévé a román Nemzeti Liberális Párt....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018