INFORÁDIÓ
2021. június 13. vasárnap
Anett, Antal

lakásvásárlás

lakáseladás

visszaesés

lakáspiac

Drasztikus visszaesés: nem kell mindjárt pánikolni

Drasztikus visszaesés: nem kell mindjárt pánikolni

Infostart

A Portfolio – a félreértések tisztázása érdekében – sorra vette, hogy a lakáspiaci mutatókban mit is jelent az, ha valaki visszaesésről beszél.

Visszaesés a lakáspiacon – olvasható egyre többször az ágazattal foglalkozó cikkek címében. Mint a Portfolio megjegyzi, a legtöbben az árak zuhanására asszociálnak, noha korántsem biztos, hogy erről van szó.

Természetesen, az árak visszaesése is egy lehetséges forgatókönyv, de emellett az áremelkedés dinamikája, a havi vagy az éves adásvételek száma, a befektetők aránya, a bérleti díjak, vagy akár az elkezdett építkezések száma is csökkenhet, így érdemes alaposabban megnézni, miről is szól az elemzés – hívják föl a figyelmet.

A gazdasági szakportál részletesen sorra veszi, hogy mit is jelent a leggyakoribb lakáspiaci mutatók, így az árak, az árváltozás dinamikája, a lakástranzakciós és vásárlói csoportok száma és aránya, a bérleti díjak, valamint az építőipar helyzete esetében, ha valaki csökkenésről, netán visszaesésről beszél. Ezek ismeretében pedig a visszaesés szó hallatán-láttán,

az első ijedség helyett érdemes lehet átgondolni, hogy mire is vonatkozik az adott kifejezés

hogy mire is vonatkozik az adott kifejezés, és utána dönteni, hogy ez valójában milyen mértékben és hogyan befolyásolja az esetleges lakásvásárlási, vagy -eladási szándékunkat, teszik hozzá.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018