eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Drasztikus visszaesés: nem kell mindjárt pánikolni

A Portfolio – a félreértések tisztázása érdekében – sorra vette, hogy a lakáspiaci mutatókban mit is jelent az, ha valaki visszaesésről beszél.

Visszaesés a lakáspiacon – olvasható egyre többször az ágazattal foglalkozó cikkek címében. Mint a Portfolio megjegyzi, a legtöbben az árak zuhanására asszociálnak, noha korántsem biztos, hogy erről van szó.

Természetesen, az árak visszaesése is egy lehetséges forgatókönyv, de emellett az áremelkedés dinamikája, a havi vagy az éves adásvételek száma, a befektetők aránya, a bérleti díjak, vagy akár az elkezdett építkezések száma is csökkenhet, így érdemes alaposabban megnézni, miről is szól az elemzés – hívják föl a figyelmet.

A gazdasági szakportál részletesen sorra veszi, hogy mit is jelent a leggyakoribb lakáspiaci mutatók, így az árak, az árváltozás dinamikája, a lakástranzakciós és vásárlói csoportok száma és aránya, a bérleti díjak, valamint az építőipar helyzete esetében, ha valaki csökkenésről, netán visszaesésről beszél. Ezek ismeretében pedig a visszaesés szó hallatán-láttán,

az első ijedség helyett érdemes lehet átgondolni, hogy mire is vonatkozik az adott kifejezés

hogy mire is vonatkozik az adott kifejezés, és utána dönteni, hogy ez valójában milyen mértékben és hogyan befolyásolja az esetleges lakásvásárlási, vagy -eladási szándékunkat, teszik hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×