eur:
393.73
usd:
365.34
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központ karácsonyi díszben, bőséges árukínálattal várja a vásárlókat. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

Nemcsak az ajándékok, a hitelek piaca is felpörög karácsonyig

A fedezetlen kölcsönök kihelyezésében már látszik, hogy megkezdődött az ünnepi készülődés: egyre több személyi- és áruhitelt vesznek fel idehaza az emberek - mondta el Trencsán Erika, a money.hu vezető pénzpiaci szakértője.

Az utolsó negyedév mindig intenzív a személyi kölcsönök, áruhitelek piacán, hiszen ilyenkor már koncentrálnak a karácsonyi szezonra a vásárlók. Novembertől aktív az érdeklődés ezek a hitelek iránt, az év hátralévő részében jelentős hitelkihelyezésre lehet számítani - jósolta Trencsán Erika.

A money.hu vezető pénzpiaci szakértője beszélt arról is, hogy a fedezetlen hiteleknél 20-30 százalékos növekedés volt évről évre, ez a tendencia idén is jellemző. Az év utolsó két-három hónapjába az éves teljesítmény egyharmada koncentrálódik, ez a legerősebb időszak. Az esztendő egészét nézve a személyi kölcsönök térnyerése látható, de a karácsony előtti időszakban megugrik az áruhitelek igénylése, mert sokan az üzletben döntenek, és vesznek fel kölcsönt.

"A karácsony előtti napokig tart a dömping, de még a két ünnep között is erős a forgalom, hiszen sokan pénzt vagy vásárlási utalványt kapnak ajándékba. Még a január is intenzív, mert a cserék, levásárlások jönnek" - mondta Trencsán Erika, és arra figyelmeztetett, hogy a karácsony előtti napig nagyon erős lesz a forgalom nemcsak az üzletekben, hanem a pénzintézetekben is, ezért érdemes előre tájékozódni, szétnézni a piacon, mert nagyok a különbségek az ajánlatokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×