eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A felújított Valkó kilátó a fonyódi magasparton 2019. október 4-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Ezeket a városokat rohanják meg a magyarok a hosszú hétvégén

Mintegy 10 százalékkal bővült a hazai turizmus a harmadik negyedévben, és erős forgalmat hozhat a novemberi hosszú hétvége is.

Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest vonzotta a legtöbb vendége a harmadik negyedévben, de Eger, Balatonfüred, Gyula, Szeged, Zalakaros és Nyíregyháza is - mondta az InfoRádiónak Kelemen Lili, a Szallas.hu kommunikációs vezetője.

A szakember beszámolt arról is, hogy az átlagos foglalási érték 63 ezer 200 forint volt, ez körülbelül tíz százalékos növekedés tavalyhoz képest. Azok a vendégek, akik előzetesen az oldalukon SZÉP-kártyás fizetést jelöltek meg, átlagosan 104 ezer forint értékben foglaltak.

A foglalások érték szerinti eloszlását tekintve a legnépszerűbb kategória az ötvenezer forintos volt, a foglalások fele ebben az értékben történt. A második legnépszerűbb az 50-100 ezer forint közötti sáv.

Kelemen Lili elmondta, hogy a közelgő hosszú hétvégén is nagy forgalom várható, erre ráerősít, hogy most van az iskolákban az őszi szünet, tehát a családok együtt tudnak kimozdulni. A foglalások alapján Eger, Hajdúszoboszló és Gyula tűnik a favoritnak a novemberi háromnapos hétvégén, de Hévíz, Budapest, Szeged és Pécs is kedvelt célpont, és a tízes listán helyet kapott Miskolctapolca, Zalakaros és Egerszalók is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×