INFORÁDIÓ
2021. május 8. szombat
Mihály

mnb

virág barnabás

gazdaság

Korszakváltás zajlik a közgazdaságtanban

Korszakváltás zajlik a közgazdaságtanban

Egyfajta fúziós tudománnyá kell válnia a közgazdaságtannak, úgy hogy egyre több határterület és technológiai megoldás eredményét hasznosítja a terület, a közjót szolgálva – jelentette ki a jegybank ügyvezető igazgatója, aki a BME-n elmondott beszédének fontosabb üzeneteit emelte ki az InfoRádiónak nyilatkozva.

„A világunk nagyon gyors átalakuláson megy éppen keresztül, aminek komoly gazdasági és társadalmi következményei lesznek” – fogalmazott Virág Barnabás. Az MNB ügyvezető igazgatója szerint a 21. század a digitalizáció, a hálózatok és az innováció kora lesz, ami a mindennapjainkat is átalakítja, de a közgazdaságtanban is új gondolkozást feltételez.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően óriási információs adatbázist tudnak kezelni a szakértők, továbbá a számítási kapacitások is felgyorsulnak.

Ez átalakítja az oktatást és a gazdasági ismereteket is – vélekedett Virág Balázs. A gazdaságtudomány teljesítménye is jobb lesz, hiszen valós időből származó információkkal tudnak számolni a közgazdászok és a döntéshozók is.

Ehhez arra is szükség van, hogy fúziós tudománnyá nőjje ki magát a közgazdaságtan, és egyre több határterületről, társtudománytól vesz át információkat – hangsúlyozta az MNB ügyvezető igazgatója.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Korszakváltás zajlik a közgazdaságtanban
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018