eur:
393.32
usd:
367.52
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Nyitókép: Pixabay

Agrárminiszter: a magyarok fele akkor is hazait eszik, ha kicsivel drágább

A következő időszak abszolút sikerágazata az élelmiszeripar - közölte Nagy István. Az agrárminiszter az InfoRádiónak elmondta: ez a terület az utóbbi öt évben duplázni tudta nyereségét, több száz milliárd forintnyi támogatás érkezett az ágazathoz.

Egy komoly fejlesztésen átmenő, sikeres ágazatnak nevezte az élelmiszeripart Nagy István agrárminiszter az InfoRádióban.

"300 milliárd forinttal támogattuk az elmúlt időszakban az élelmiszeripart.

Nyeresége is megduplázódott az elmúlt 5 esztendőben, tehát egy sikeres, jó pályán lévő ágazatról van szó"

- tette hozzá.

Az élelmiszeripar előtt álló nagy kérdés, hogy hogyan lesz megfelelő árualap, feldolgozás és piacra kerülési lehetőség; Nagy István szerint ez az, amiben lemaradásban van Magyarország, ezt kell különböző pályázatokkal támogatni, erről szólt a legutóbbi, 300 milliárd forintos támogatás, amit kifejezetten a technológiai átállás céljával használnak fel. 2022-re teljesen megépülhet 48 hektárnyi üvegház, 30 hektárnyi feldolgozóüzemi kapacitás és 50 hektárnyi logisztikai bázis.

Arról, hogy erősödött-e a magyar fogyasztók hazai termékekhez való kötődése, a tárcavezető elmondta,

a vásárlók 96 százaléka ugyanolyan minőségű és árkategóriájú külföldi és magyar terméket találva a polcon a magyart választja.

"De az egy nagyon jó jelzés, hogy több mint 50 százalékuk akkor is magyar terméket választ, ha egy kicsivel többe kerülne, azért, mert minőségileg kiváló, friss, biztonságos terméket kap" - mutatott rá Nagy István. Szerinte sikerült az elmúlt időszakban meggyőzni a magyar vásárlókat arról, hogy ha biztonságos terméket akarnak vásárolni, magyart kell keresni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×