eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gumiabroncs halad a futószalagon a Hankook rácalmási gyáregységének új részlegében 2015. május 20-án. Befejeződött a gyár bővítésének harmadik üteme, az összesen 313 millió eurós (mintegy 94 milliárd forintos) beruházás révén 950 új munkahely jött létre és 19 millió abroncsra nőtt a rácalmási üzem éves gyártókapacitása.
Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Tíz nap után véget ért a sztrájk a Hankookban

A szakszervezet tegnap este ült le tárgyalni a Hankook képviselőivel, és ma kevéssel este nyolc előtt megállapodtak.

A sztrájknak a VDSZ Facebook-oldala szerint 19.45-kor lett vége.

Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Mércének elmondta, azért is nehéz volt a helyzet, mert meg kellett kerülni a magyar tárgyalófelet ahhoz, hogy a tárgyalások egyáltalán elkezdődjenek.

A részleteket pénteken ismertetik, de az már tudható, hogy azok is megkapják az év végéig a 18,5 százalékos béremelést, akik a Hankook egyoldalúan kihirdetett, átlagos béremelésével a legrosszabbul jártak. A béremelésben több kategória is van, ezekről is pénteken adnak információkat.

A rácalmási Hankook-gyárban 10 napja, március 12-én 14 órakor kezdődött sztrájk, hogy elérjék a szakszervezet által kívánt béremelést.

A munkabeszüntetés előtt pár nappal a Hankook végrehajtott ugyan egy béremelést, de az elmaradt a szakszervezet által várttól és a cég nem volt hajlandó kollektív szerződést és átlátható bérkategóriákat se teremteni.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 06:56
×
×
×
×