INFORÁDIÓ 
2020. július 15. szerda
Henrik, Roland

otp bank

eredmény

részesedés

szolgáltatás

akvizíció

Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.

A vezérigazgató-helyettes szerint nem az akvizícióknak köszönhető az OTP eredményessége

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó

Rekordnagyságú profitot és kiemelkedő tőkearányos jövedelmezőséget ért el az OTP tavaly, a 2018-as eredmények alapján pedig nemcsak a régióban, hanem egész Európában is kiemelkedően magas a bank sajáttőke-arányos megtérülése – mondta az InfoRádiónak a tavalyi eredményeket értékelve a bank vezérigazgató-helyettese.

Mind a jövedelmezőség, mind a növekedés tekintetében jó évet zárt az OTP Bank Nyrt. – tájékoztatott Bencsik László. „Azok az országok, ahol működünk, nagyon jól teljesítettek” – fogalmazott a vezérigazgató-helyettes. Közülük is Magyarországnak volt a legkiválóbb a teljesítménye, az 5 százalékot megközelítő növekedés európai szinten is kimagasló – tette hozzá.

Itthon 18 százalékkal nőttek a hitelállományok, ezen belül a vállalati hitelek 30 százalékkal. Az újonnan folyósított jelzáloghiteleknél 30, a személyi kölcsönöknél 38, a vállalati hiteleknél pedig 14 százalék feletti az OTP részesedése. Bencsik László kiemelte: minden szegmensben nőtt az arány 2018-ban az azt megelőző évhez képest.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: tavaly sokat költöttek fejlesztésre, főként az informatikai környezetet és a szolgáltatásokat korszerűsítették.

„Nem abban van nagy változás, hogy mely országokban működünk vagy mekkora a méretünk, hanem, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtunk.

Erre vagyunk a legbüszkébbek” – jelentette ki. Bencsik László szerint a piaci részesedés alapvetően a szolgáltatások folyamatos javítása miatt nőtt.

A vezérigazgató-helyettes elárulta: négy akvizíció van folyamatban, Szerbiában, Montenegróban, Albániában és Moldovában. A szerb beruházással 14-15 százalékos piaci részesedést érnek el az országban. Utóbbi két államba pedig most lép be az OTP – tette hozzá.

Januárban lezárták a bolgár tranzakciót, kifizették a vételárat és birtokba léptek, most az ottani két bankjuk összeolvasztásán dolgoznak.

Jelezte azt is, az akvizíciókat nem fejezte be az OTP, hozzátéve, hogy Szlovéniában szívesen vennének bankot, Vietnamban viszont nem vizsgál akvizíciós lehetőségeket az OTP csoport, elismerve, korábban erről is szó esett.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Kapcsolódó hang

A vezérigazgató-helyettes szerint nem az akvizícióknak köszönhető az OTP eredményessége
 
OTP osztalékfizetés
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018