eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az OTP Bank új, innovációs fiókja Budapesten, az Árkád üzletközpontban az avatás napján, 2018. november 20-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A vezérigazgató-helyettes szerint nem az akvizícióknak köszönhető az OTP eredményessége

Rekordnagyságú profitot és kiemelkedő tőkearányos jövedelmezőséget ért el az OTP tavaly, a 2018-as eredmények alapján pedig nemcsak a régióban, hanem egész Európában is kiemelkedően magas a bank sajáttőke-arányos megtérülése – mondta az InfoRádiónak a tavalyi eredményeket értékelve a bank vezérigazgató-helyettese.

Mind a jövedelmezőség, mind a növekedés tekintetében jó évet zárt az OTP Bank Nyrt. – tájékoztatott Bencsik László. „Azok az országok, ahol működünk, nagyon jól teljesítettek” – fogalmazott a vezérigazgató-helyettes. Közülük is Magyarországnak volt a legkiválóbb a teljesítménye, az 5 százalékot megközelítő növekedés európai szinten is kimagasló – tette hozzá.

Itthon 18 százalékkal nőttek a hitelállományok, ezen belül a vállalati hitelek 30 százalékkal. Az újonnan folyósított jelzáloghiteleknél 30, a személyi kölcsönöknél 38, a vállalati hiteleknél pedig 14 százalék feletti az OTP részesedése. Bencsik László kiemelte: minden szegmensben nőtt az arány 2018-ban az azt megelőző évhez képest.

A vezérigazgató-helyettes hangsúlyozta: tavaly sokat költöttek fejlesztésre, főként az informatikai környezetet és a szolgáltatásokat korszerűsítették.

„Nem abban van nagy változás, hogy mely országokban működünk vagy mekkora a méretünk, hanem, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtunk.

Erre vagyunk a legbüszkébbek” – jelentette ki. Bencsik László szerint a piaci részesedés alapvetően a szolgáltatások folyamatos javítása miatt nőtt.

A vezérigazgató-helyettes elárulta: négy akvizíció van folyamatban, Szerbiában, Montenegróban, Albániában és Moldovában. A szerb beruházással 14-15 százalékos piaci részesedést érnek el az országban. Utóbbi két államba pedig most lép be az OTP – tette hozzá.

Januárban lezárták a bolgár tranzakciót, kifizették a vételárat és birtokba léptek, most az ottani két bankjuk összeolvasztásán dolgoznak.

Jelezte azt is, az akvizíciókat nem fejezte be az OTP, hozzátéve, hogy Szlovéniában szívesen vennének bankot, Vietnamban viszont nem vizsgál akvizíciós lehetőségeket az OTP csoport, elismerve, korábban erről is szó esett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×