Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sajátosan ünnepli a NAV a Valentin-napot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Ajándéküzletek, virágboltok és azok a szolgáltatók számíthatnak adóhivatali ellenőrzésre mostanában, amelyek Valentin-nap alkalmából kínálnak különféle lehetőségeket a vásárlóknak.

A több megyére kiterjedő ellenőrzés-sorozat nem titkos, éppen ellenkezőleg: a hatóság az interneten, az adótraffipax nevű tájékoztató rendszerben jó előre közölte, hogy az egyes megyékben hol, mikor és mit ellenőriz. A tapasztalatok szerint az adótraffipax, vagyis az ellenőrzések előzetes meghirdetése egyébként hatékony módszer, hiszen egyszerre segíti az adózófizetők dolgát és hoz komoly összegeket az államkasszának - írja a Magyar Idők.

A fővárosban a szerelmesek ünnepének is nevezett naphoz kapcsolódóan a virág- és ajándékkereskedők, valamint a vendéglátóhelyek működését veszi górcső alá a NAV. A revizorok főként a számla- és a nyugtaadás szabályszerűségét, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják meg. De lesznek Valentin-napi ellenőrzések Pest megyében, Bács-Kiskunban, Borsodban, Nógrádban, Fejér megyében, Komárom-Esztergomban, valamint Zalában, Somogyban és Veszprém megyében is. Mindezt pedig onnan lehet tudni, hogy az adóhivatal a saját internetes oldalán, az úgynevezett adótraffipaxban tette közzé, hogy mikor és hol vizsgálódnak majd a revizorok és mire lesznek kíváncsiak.