eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Spórolgat a magyar, de a megtakarítás keveseknek sikerül

Spórolgat a magyar, de a megtakarítás keveseknek sikerül

10-20 ezer forintot tesz félre átlagosan az, aki spórol, de Magyarországon az embereknek csak fele takarékoskodik – mondta az InfoRádiónak Jánosi Gergely az OVB Magyarország ügyvezető igazgatója. Kutatásukat ismertetve hozzátette: ezzel még Szlovákiához és Csehországhoz képest is le vagyunk maradva.

A reprezentatív kutatás témája a magyarországi megtakarítási szokások voltak – mondta az ügyvezető igazgató. A felmérésből kiderült, hogy bár szeretnének félrerakni a magyar emberek, keveseknek sikerül. Kevesebb mint a lakosság fele takarít meg valamennyit, és nekik is csupán a kétharmada képes havi rendszerességgel félretenni.

Sokaknál az a probléma, hogy nincs elegendő jövedelmük ehhez, de egyesek nem is foglalkoznak ilyen módon a pénzügyeikkel, tehát a szándék is hiányzik – hangsúlyozta a szakértő.

Akiknek több pénzük van – jellemzően a 40-50 évesek –, tudatosabban és aktívabban foglalkoznak a megtakarításaikkal, a fiatalabb korosztálytól még távol áll a kérdés, pedig nekik több idejük lenne a takarékoskodásról gondoskodni.

A magyarok általában 10-20 ezer forintot tesznek félre azok, akik havi rendszerességgel figyelnek erre. Ez régiós viszonylatban is kevés, Szlovákiától és Csehországtól is el vagyunk maradva – emelte ki Jánosi Gergely. A nyugati államok lakossága sokkal többet tud megtakarítani, igaz, ott az életszínvonal fenntartásához is magasabb összegekre van szükség, de mind a megtakarítók arányát, mind a félretett pénz mennyiségét nézve jelentős elmaradásban vagyunk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×