eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Több tízezer álláskereső maradt támogatás nélkül

Több tízezer álláskereső maradt támogatás nélkül

Ugyan több mint 100 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, nagyjából a felük nem kapott pénzbeli támogatást – írta a Világgazdaság.

Májusban 20 ezerrel kevesebb ember volt állás nélkül, mint egy évvel korábban. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat adatai szerint az álláskeresők száma 287,6 ezer volt, de számuk egy év alatt 6,3 százalékkal csökkent – írta a lap.

Álláskeresők iskolai végzettség szerint:

  • 127 ezer fő legfeljebb általános iskolát végzett
  • 145 ezer főnek középfokú iskolai végzettsége van
  • 16,1 ezer fő felsőfokú végzettséggel keresett munkát.

A hónapban 152 ezer álláskereső volt jogosult pénzbeli ellátásra, 40,5 százalékuk álláskeresési ellátásban, a többiek szociális jellegű támogatásban részesültek. Az álláskeresők közel fele ugyanakkor semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott.

A nyilvántartásban 29 ezer pályakezdő szerepelt,

arányuk az összes álláskereső között 10 százalék.

A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők számában 16,2 százalékos csökkenést állapított meg a foglalkoztatási szolgálat, a 78,6 ezer tartós állás nélküli az összes álláskeresőhöz viszonyítva 27,3 százalékos arány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×