eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hiába a rezsicsökkentés, úsznak az adósságban a házak

A rezsicsökkentés ellenére is megháromszorozódhatott a társasházak kintlevősége az elmúlt néhány évben - közölte a Magyar Nemzettel a Lakásszövetkezetek és Társasházak Országos Szövetségének (LOSZ) elnöke.

Farkas Tamás közölte: az óvatos megfogalmazás azért indokolt, mert a közös költségek elmaradásáról senki nem vezet hivatalos statisztikát. A LOSZ legutóbbi, 2015 végén készült mintavételes felmérése szerint 9,5-10,5 milliárd forint lehetett a kintlevőség, ami azóta valószínűleg tovább növekedett.

A Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének (MTOSZSZ) elnöke, Kaplonyi György szerint nem ennyire magas az elmaradások összege, de

egyre többen vagy egyre nagyobb tételben nem fizetik be a kötelező közös költséget.

A LOSZ elnöke elmondta: az érdekkörükbe tartozó házkezelő szervezeteknél a hátralék akkor okoz igazán problémát, ha mértéke meghaladja az éves bevétel 10 százalékát. Likviditási gond esetén elsősorban karbantartásra, felújításra jut kevesebb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×