eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Több lett ugyanaz a távolság a MÁV-nál

Új tarifarendszerre tért át a MÁV tavaly decemberben, így most már pontosan annyit kell fizetni, ahány kilométert utazunk a vasúton. Vannak olyan utasok, akiknek emiatt drágább lett a jegyük.

A régi tarifarendszer eddig egy táblázat alapján számolta ki a jegyárakat, és függetlenül annak hosszától egy útnak tekintette a budapesti főpályaudvarok közötti távolságot, vagyis nem számolta el pontosan a megtett kilométert - mondta a MÁV Start utazási információs vezetője. Schulek Tibor példaként említette, hogy december 13-a előtt ugyanannyit számolt el a vasúttársaság egy Kelenföld-Keleti pályaudvar közötti útért, mint egy Kelenföld-Déli pályaudvar közötti utazásért, pedig előbbinél 14, utóbbinál pedig 4 kilométert tesz meg a vonat.

"Az új vasúti menetrend életbelépésétől változott a díjszabás, ez elsősorban a Budapestre befutó vasútvonalakat érinti. Most a ténylegesen beutazott távolságot fizetik az utasok. Vannak olyan viszonylatok, ahol korábban nem ez történt, így a díj kevesebb volt."

A MÁV Start utazási információs vezetője közölte, az új tarifarendszer azokra vonatkozik, akik a három budapesti főpályaudvarra - a Déli, a Keleti és a Nyugati - érkeznek vagy onnan indulnak.

A Magyar Nemzet írt arról, hogy egy Tárnok-Ferencváros között közlekedő utasnak a korábbi 23 helyett 26 kilométert számolt el a vasúttársaság, vagyis 465 helyett 560 forintba került a jegye. Schulek Tibor elismerte, elképzelhető, hogy egyes szakaszokon többet kell fizetni. Hozzátette, ezt főképpen azok érezhetik meg, akik az agglomerációból érkeznek és a vasúton csak rövidebb távolságot tesznek meg.

Hanganyag: Sipos Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×