Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Új Mercedes buszok állnak forgalomba Budapesten

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Új Mercedes Conecto buszok állnak forgalomba Budapesten, miután lezárult a járművek vásárlására kiírt közbeszerzési eljárás - közölte a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV.

A tender értelmében 15 busz hónapokon belül megérkezik Budapestre, további 60-ra pedig opciója van a BKK-nak és a BKV-nak, ezt a források rendelkezésre állásakor hívják le. A szerződéskötés tíz nap múlva lehetséges, ha nem indul jogorvoslati eljárás. Az aláírást követően a nyertes cégnek hat hónapon belül le kell szállítania az alacsonypadlós, Euro VI-os környezetvédelmi besorolású járműveket, amelyeket a BKV fog üzemeltetni.

Az autóbuszok várhatóan 2015 tavaszán állnak forgalomba a főváros útjain.

A közleményben kiemelték: 2010 ősze óta több mint 330 új busz és több mint 200 jó állapotú néhány éves, alacsonypadlós busz állt forgalomba kiváltva a régi, környezetszennyező járműveket.

A BKV azt is tudatta, hogy kivont a forgalomból 37, rossz műszaki állapotban lévő buszt augusztus végén.

Tájékoztatásuk szerint a 260-as, 280-as, 412-es és 435-ös Ikarusok 1,5-2 millió kilométert teljesítettek, átlagos életkoruk 21 év volt, a legidősebbet 1986-ban, a legfiatalabbat 2001-ben gyártották.

A kieső buszokat más szolgáltatók bevonásával, használt buszok vásárlásával, valamint a BKV buszgarázsaiban összeszerelt új Ikarus buszokkal pótolják.

A járműveket a cinkotai, illetve dél-pesti buszgarázsból vonták ki.