eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A kkv-k fontosságát hangsúlyozta Orbán Viktor és az EBRD elnöke

A kis- és középvállalkozások (kkv) szerepéről, valamint a technológiák exportjáról is egyeztetett Orbán Viktor kormányfő az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével, Sir Suma Chakrabartival hétfőn a Parlamentben - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a felek egyetértettek abban, hogy a kkv-k kiemelkedő szerepet játszanak a nemzetgazdaságok életében. Azonos állásponton voltak továbbá a technológiák exportjának fontosságában és az energiabiztonság növelésének szükségességében is.

A megbeszélésen szó volt emellett arról, hogy megindulnak a tárgyalások a 2015-18-as EBRD-országstratégiáról.

Orbán Viktor és Sir Suma Chakrabarti végül rögzítette, hogy 1991 óta az EBRD-együttműködésből fakadó befektetések nettó üzleti volumene 2,7 milliárd euró volt Magyarországon - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Az EBRD elnöke a kkv-szférában, valamint a pénzügyi és az energiaszektorban folytatandó további együttműködésről tárgyal a héten Magyarországon. Sir Suma Chakrabarti a látogatása előtt interjút adott magyar tudósítóknak a közép- és kelet-európai térség átalakulásának finanszírozására több mint két évtizede alakult bank londoni székhelyén, kijelentve: az EBRD-nek hosszú időre visszanyúló tapasztalatai vannak a régió kis- és középvállalati szektorának fejlesztésében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×