eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csökkent a Nokia vesztesége az első negyedévben

Alacsonyabb árbevétel mellett csökkent a Nokia negyedéves vesztesége, miközben okostelefon-eladásai már emelkednek, de hagyományos mobiltelefon-eladásai visszaestek - derül ki a finn mobiltelefon-gyártó konszern első negyedéves eredménybeszámolójából.

Az első negyedévben 25 százalékkal 5,85 milliárd euróra zsugorodott értékesítési árbevétel után 272 millió euró veszteséget szenvedett el a Nokia, szemben az egy évvel korábbi 928 millió eurós veszteséggel.

Egy részvényre vetítve a cég vesztesége 2 cent volt, szemben az egy évvel korábbi 8 centtel. Elemzők a Reuters körkérdése szerint 4 centes egy részvényre jutó veszteségre számítottak.

A Lumia okostelefon-modellcsalád eladása az idén az első negyedévben az előző negyedévi 4,4 millióról 27 százalékkal 5,6 millió darabra emelkedett.

A mobiltelefon-eladások összesen 30 százalékkal 55,8 millió darabra, értékesítési árbevételben 31 százalékkal 1,59 milliárd euróra estek vissza az első negyedévben a megelőző negyedévhez képest, amit Stephen Elop, a Nokia vezérigazgatója az alsó szegmensben erősödő versenynek tulajdonított. Elemzők a hagyományos mobiltelefon-eladások 14 százalékos csökkenését várták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×