Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ennyivel nőtt a lakossági állampapír-állomány

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A lakosság számára értékesített állampapírok állománya márciusban 67,1 milliárd forinttal emelkedett, így a teljes mennyiség már közel 1177 milliárd forint - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK Zrt.) csütörtökön.

A Prémium Magyar Államkötvény eladása ismét rekordot döntött, a havi nettó növekmény 21,6 milliárd forint volt, ami az eddigi legmagasabb a kötvény bevezetése óta, így az inflációkövető prémium kötvények állománya 300 milliárd forint fölé emelkedett.

Az ÁKK adatai szerint márciusban a Kamatozó Kincstárjegyek állománya 41,5 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttes mennyisége 2,5 milliárd, a Féléves Kincstárjegy állománya pedig 1,5 milliárd forinttal emelkedett.

Az év első három hónapjában megvalósult 191,6 milliárd forintnyi lakossági állampapírállomány-növekményből a Kamatozó Kincstárjegyekre 135,2 milliárd, a Féléves Kincstárjegyekre 3,2 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvényre 43,8 milliárd, az egy és kétéves Kincstári Takarékjegyekre együttesen 9,4 milliárd forint jut.

A lakossági állampapírok március végi 1176,9 milliárd forintos teljes állományából a Kamatozó Kincstárjegyek 569,6 milliárd, az egy- és kétéves Kincstári Takarékjegyek együttesen 293,7 milliárd, a Prémium Magyar Államkötvény 300,2 milliárd, a Féléves Kincstárjegyek 13,4 milliárd forintot képviselnek.