Inforádió

Meghallgatom Élő adás

KSH: változatlan a munkanélküliségi ráta

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tavaly szeptember-novemberben - hasonlóan 2011 őszéhez - 10,6 százalék volt a munkanélküliségi ráta Magyarországon a 15-74 éves korosztályban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A munkanélküliek 468 ezer fős létszáma 7,2 ezerrel - 1,6 százalékkal - haladta meg az előző év azonos időszakának értéket.

2012 szeptember-novemberben a munkanélküliek 48 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást, a munkanélküliség átlagos időtartama pedig csaknem másfél év, 17,5 hónap volt a KSH adatai szerint.

55 ezer fővel dolgoznak többen, mint egy évvel ezelőtt

Tavaly szeptember-novemberben 3 millió 925 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, 55 ezer fővel több, mint egy évvel korábban. Mind a nők, mind a férfiak foglalkoztatási rátája javult - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A foglalkoztatottak száma 1,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit.

A KSH szerint a növekedésben elsősorban a közfoglalkoztatás kiterjesztése játszott szerepet. A 15-64 éves foglalkoztatottak száma 3 millió 891 ezerre nőtt. Az adott korcsoportba tartozó népességen belül 58,1 százalék volt a foglalkoztatottak aránya, ami 1,4 százalékpontos emelkedésnek felelt meg.

Az egy hónappal korábbi adatok szerint 2012. augusztus-októberben 10 ezerrel több, 3 millió 935 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 71 ezerrel több, mint egy évvel korábban.