eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Bankszövetség: az árfolyamgát új rendszerébe várhatóan a jogosultak 75 százaléka lép be

A Magyar Bankszövetség szerint az árfolyamgát új rendszerébe várhatóan a jogosult ügyfelek 75 százaléka lép be - mondta Kovács Levente, a szövetség főtitkára hétfőn sajtótájékoztatón Budapesten.

A bankszövetség arra számít, hogy a jelenlegi deviza alapú, illetve devizahitel állomány mintegy kétharmadát vonják be az új árfolyamgát rendszerébe - tette hozzá.

Az Országgyűlés múlt héten fogadta el az árfolyamrögzítés új szabályairól szóló törvényt. A jogszabály szerint az árfolyamgátat azok igényelhetik, akiknek a hitele a folyósításkor nem haladta meg a 20 millió forintot. Az ügyfelek az év végéig kezdeményezhetik az árfolyamgát igénybevételét a devizakölcsönt folyósító hitelintézetnél. Az árfolyamrögzítésre öt évig, de legfeljebb 2017 júniusáig lesz lehetőség.

A parlament arról is határozott, hogy a bankok augusztus 31-éig kötelesek forintra váltani a tartósan nem fizetők devizahitelét. Esetükben - a kormány és a bankszövetség megállapodásának megfelelően - a pénzintézeteknek a forintra váltás napján el kell engedniük a követelés negyedét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×