eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin

Így ellenőrzik napi 61 ezer fesztiválozó kiszolgálását a Szigeten

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság tapasztalatai pozitívak az idei Sziget fesztivállal kapcsolatban, eddig csak tizenegy esetben merült fel valamilyen kifogás - mondta Fülöp Zsuzsanna, a hatóság szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Az idei Sziget fesztiválon - ahol szerdán 61 ezren voltak - amellett hogy a hatóság információs sátorral is jelen van, a fogyasztóvédők ellenőrzéseket is végeznek a vendéglátóipari egységeknél, illetve a mutatványos berendezések üzemeltetőinél. A tapasztalatok pozitívak, eddig 79 vendéglátóipari egységet ellenőriztek, és csupán 11 esetben merült fel valamilyen kifogás. Azonban a felügyelők felhívására a hiányosságokat azonnal pótolták a kereskedők.

A vendéglátó egységeknél a nyugtaadást, és az árfeltüntetést ellenőrzik. Az utóbbival akadtak néhol gondok, de felhívásra pótolták a hiányosságokat. Néhol pedig nem tüntették fel a kereskedő nevét, elérhetőségét. Nyugtát eddig mindenhol adtak.

A mutatványos berendezéseknél mindössze egy kirívó eset volt, az egyik üzemeltető három mutatványos berendezéssel kapcsolatban az üzemeltetési napló nem volt megfelelő, előre kitöltötték az adatokat. Ebben az esetben indokolt a fogyasztóvédelmi eljárás megindítása - mondta a szóvivő.

Idén preventív jelleggel van jelen a hatóság, ezért nem bírságolnak, mindössze figyelmeztetnek. Összesen 22 munkatárs dolgozik a fesztiválon, ők rendszeresen ellenőriznek - mondta.

A hatóság információs sátrat is üzemeltet, ide eddig senki sem érkezett panasszal. Itt tesztet is kitölthetnek a látogatók, amiből a fogyasztóvédők fel tudják mérni, hogy mivel nincsenek tisztában a fogyasztók. A szóvivő szerint a szavatossággal és a jótállással még mindig vannak problémák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×