Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Frankfurti képviselettel bővült az FHB

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az FHB Jelzálogbank Nyrt. a 2009. novemberi cégbejegyzést követően megnyitotta frankfurti fióktelepét - közölte a hitelintézet. Ez a bankcsoport stratégiájának megfelelően a határon túlra lépés egyik fontos mozzanata, amelynek elsődleges célja a nemzetközi forrásszerzés diverzifikálása.

Az FHB már rendelkezik nemzetközi forrásgyűjtési lehetőséggel a 2003-tól működő, Luxembourgban bejegyzett nemzetközi kibocsátási program alapján.

A bank a hazai kibocsátásokról sem mond le, hiszen jelentős a kereslet a jelzáloglevelei iránt; a rendkívül hektikus piaci környezetben az év során tapasztalt folyamatos érdeklődés a befektetők bizalmát jelzi - állapítja meg közleményében.

A bankcsoport tagjai a jelzálogbankon kívül: az FHB Kereskedelmi Bank Zrt., az FHB Életjáradék Zrt., az FHB Ingatlan Zrt., az FHB Szolgáltató Zrt., és az utóbbi tulajdonában lévő Central European Credit Ingatlanhitel Zrt.

Az FHB Jelzálogbank 2009 első háromnegyedévében közel 5,5 milliárd forint adózott nyereséget ért el a konszolidált, nemzetközi beszámolókészítési szabványok (IFRS) alapján készült gyorsjelentése szerint, 8,6 százalékkal többet, mint 2008 hasonló időszakában.

A bankcsoport konszolidált mérlegfőösszege szeptember végén 786,6 milliárd forintot tett ki, egy év alatt 16,3 százalékkal emelkedett.